Lisa Tønne (Peter Wessel Tordenskjold) og Andreas Tønnesland (Jan Wessel) Foto: Erika Hebbert
Lisa Tønne (Peter Wessel Tordenskjold) med ensemble Foto: Erika Hebbert
Ingrid Bergstrøm (Den lille havfrue) og Lisa Tønne (Peter Wessel Tordenskjold) Foto: Erika Hebbert

Tordenskjold – alle tiders trønder er en skrønike, og skaperne tar med historiske minner som de blander sammen med nåtidens kjente navn. I Wesselgården i Trondheim får unge Peter Wessel høre at man ikke skal stikke seg ut og frem, selv om det er dette Peter helst vil. Han vil ut i verden. Hovedrollen Peter Wessel Tordenskjold spilles av Lisa Tønne, som alternerer rollen med Ingrid Bergstrøm. Lisa har måttet legge vekk østlandsdialekten og finne tilbake til trøndersken for denne forestillinga. Vi kjenner Lisa Tønne først og fremst som komiker, og dette er faktisk hennes debut som skuespiller i en teateroppsetting. Og hvem vet, kanskje det plutselig kan komme noen komiske, improviserte fraser fra hovedrolleinnehaveren? Hun har absolutt er komisk talent, og hun klarer også å formidle historien med energi så det holder. Hun takler fint rollen som en ung gutt full av pågangsmot, og ikke minst selvtillit, der hun danser, hopper og synger på scenen.

Det skal altså ikke stå på det komiske talentet til Tønne, men det skal det heller ikke gjøre til Ingrid Bergstrøm, som hun deler rollen som Tordenskjold med. Bergstrøm har også måttet legge vekk østlandsdialekten for denne forestillinga. Ingrid har lang fartstid på Trøndelag Teater, og hun har en stemme som kan bergta hele salen. Når hun ikke spiller Tordenskjold, har hun rollene som Gyldenløve, Liv og Den lille havfruen. Disse rollene overtas av Martha Standal når Ingrid spiller Tordenskjold. Bergstrøms allsidige talent for skuespill gjør at hun lett kan tilpasse seg de ulike rollene, og spille forskjellig fra karakter til karakter. Båda Lisa og Ingrid har mye å passe på, ikke minst alle kostymeskiftene! Denne forestillingen har nemlig mer en ett kostymeskift, så skuespillerne har nok å henge fingrene i under hele forestillinga. Sammensetningen av bra koreografi, teater og sang og musikalske nummer som får frem alle følelser hos publikum gjør dette til det vi mener er en av Trøndelag Teaters beste vårmusikaler noensinne, så det er ikke rart den har solgt så mye som den har! Det eneste vi har å utsette på forestillingen er at røykmaskinen til Dag Ingebrigtsens karakter er så synlig… For det å bære rundt på en synlig røykmaskin skaper lite mystikk.

Har du ikke sett forestillingen enda, anbefaler vi deg å skaffe billetter kjapt, for de fleste av forestillingene er allerede utsolgt. Tordenskjold – alle tiders trønder spilles på Hovedscenen frem til 22. juni. Billetter kjøper du på nett eller i billettluka. Kun kr 135,- med ungdomskortet!