Fra «Bildet av Dorian Gray». Foto: Terje Visnes
Ole Christian Gullvåg i «Rotsekk». Foto: Silje Kolaas
«Kupp en klassiker: Den lille havfrue». Foto: Kristian Wanvik
Forestillinger fra Trøndelag Teater

Tordenskjold  – alle tiders trønder spiller stadig for fullt hus på Hovedscenen.

Lang dags ferd mot natt har hatt premiere på Hovedscenen, og spiller seks forestillinger i april. Denne produksjonen alternerer sine forestillinger med Tordenskjold på Hovedscenen.

Bildet av Dorian Gray har premiere lørdag 6. april på Studioscenen. I anledning premieren skal det være en kunstutstilling i foajeen, denne åpner klokka 16.30 samme dag. Her vil det bli vist frem malerier av kunstneren Håkon Gullvåg, som har latt seg inspirere av historien om Dorian Gray i flere av sine malerier.
Det er Hildur Kristiansdottir som har regi på Bildet av Dorian Gray. Tittelrollen spilles av Mats Moe, og de andre som medvirker er Kenneth Homstad, Trond Peter Stamsø Munch, Ida Cecilie Klem, Janne Kokkin og Ragne Grande. Dette er forresten våres ungdomssatsing på Trøndelag Teater, og skal passe bra for ungdom i alle aldre.

 

Gjestespill

Turnéteatret i Trøndelag gjester Trøndelag Teater med tre forestillinger denne måneden. Rotsekk, av og med Ole Christian Gullvåg, spilles på Gamle Scene fra 3. til 27. april. Undertegnede fikk se et utdrag av denne monologen på Teatersamtalen for noen uker siden, og vil absolutt anbefale flest mulig å få denne med seg. Denne forestillinga får du nå også brukt ungdomskortet på, så billettene koster kun 100kr!
I tillegg spiller Thomas Bye forestillinga 0+0=4 på Gamle Scene den 5. april, og Morten Joachim viser sin forestilling Fire begravelser og et bryllup den 6. april, også på Gamle Scene. Det er Aslak Moe som har regi på alle disse tre forestillingene fra Turnéteatret i Trøndelag.

Trondheim kommunale kulturskole setter opp forestillinga Den lille havfrue i Teaterkjelleren. Denne har premiere 26. april, og spiller fire forestillinger frem til og med den 30. april. Forestillinga er lagd som et samarbeid mellom Trondheim kommunale kulturskole, Trøndelag Teater og Cirka Teater, og er en del av prosjektet «Kupp en klassiker». Spennende!

I tillegg vises tre danseforestillinger i Teaterkjelleren under Multiplié dansefestival, som arrangeres 2. – 6. april.

 

Billetter til alle forestillingene finner dere på trondelag-teater.no. Husk at for å bruke ungdomskortet må dere hente billetten i billettluka minst 30 minutter før forestillinga starter.

 

Vi håper også å få til en quiz i løpet av våren! Nærmere beskjed om dette kommer senere, men i mellomtiden kan vi jo alle bruke påska på å opprettholde quiz- og allmenkunnskapene… Apropos det, så kommer det ganske snart en ny runde med kuriøse funfacts fra Snorre, gled dere! Hvis du ikke har gjort det ennå, anbefaler jeg å lese det forrige innlegget hans, om klokka som står på Hylla på teatret…