Randin som Adrian Posepilt i «Tordenskjold», sammen med Natalie Bjerke Roland og Martha Standal. Foto: Erika Hebbert
Randin i «The Sound of Music» fra 2015. Von Trapp-barna: Tuva B. Larsen (Liesl), Randin Kummeneje (Friedrich), Ella O. Nygaard Aspen (Louisa), Elias Green Baadsvik (Kurt), Gunhild Gjøsund Kleppen (Brigitta), Tia Matea S. Almaas (Marta) og Sofie Bella Winterbottom (Gretl) Foto: GT Nergaard
Randin (lengst til høyre), sammen med resten av ensemblet til «Tordenskjold», her dansende foran danskebåten. Foto: Erika Hebbert.

I Tordenskjold – alle tiders trønder spiller Randin en hel haug med roller, alt fra nonne til kadett, til sjømann til Adrian Posepilt. Adrian Posepilt er en karakter som har sin opprinnelse fra litteraturen og Kristian Kristiansens bok med samme tittel. I denne versjonen stammer karakteren fra boka, men han er også gjort om til en fattig gutt som selger Sorgenfri rundt om i Trondheims gater. Han vandrer gjennom gatene med poser, og han har veldig lett for å glemme ting. Denne karakteren er kun med i første akt, og resten av stykket har Randin nok med andre ensemblekarakterer som har nokså hurtige kostymeskift.

Tordenskjold – alle tiders trønder er en nyskrevet fartsfylt musikal (eller skrønike som skaperne kaller den) som handler om trondheimsgutten og sjøhelten Peter Wessel Tordenskjold. Randin forteller at dette er en utrolig morsom forestilling å jobbe med, men at han også har skadet seg under forestillingsperioden. «Jeg prøvde å holde det for meg selv, men alle fikk det dessverre med seg.», forteller han.

Randin ble spurt hva han gjør før han går på scenen, om han har noen form for rituale. Han svarte at han synes det er fint med en kombo. Han liker å stå på scenen å se i salen, og forteller at stemmeoppvarming er utrolig viktig for han. Han sier at kroppsoppvarming gjør han lite av, men at han ofte tar inspirasjon av andres oppvarmingsritualer. Selv om Randin sjeldent gjør kroppsoppvarming understreker han at man virkelig burde gjøre det. Ellers forteller han at han også må sjekke at alt er på plass av kostyme og rekvisitter, for det er det ikke alltid han rekker under forestilling.

Selv om Randin kun er 22 år, har han medvirket som barneskuespiller/statist i en hel haug med forestillinger på Trøndelag teater, for eksempel Nøtteknekkeren, En folkefiende og The sound of music. Men det er altså i Tordenskjold – alle tiders trønder han debuterer som voksen skuespiller, etter utdanning. Randin ble spurt om hvilken forestilling han husker best, og hvorfor. Da svarte han at det var et stort skille å gå fra barn og amatør til voksen og mer proff, men at da han var 18 år og spilte den 14 år gamle Friedrich von Trapp i forestillingen The sound of music han husket best, fordi det var en veldig fin forestilling å være med i. I tillegg så satte han stor pris på å stå i et så vakkert kunstnerisk arbeid. 22 åringen legger til at han synes han har fått spille mye forskjellig, og at han liker at det er så variert.

En annen forestilling Randin er fan av er Oliver Twist, og særlig karakteren Luringen. Den karakteren har han spilt før, men han har den fremdeles som sin drømmerolle fordi den er så morsom. Randin forteller at det han husker best fra tenårene er at han var veldig mye på Trøndelag Teater, og da han skulle begynne på videregående måtte han prioritere. Valget var mellom fotball og teater, han hadde gått i teaterlaget i BUL og hadde sansen for teater, dermed ble valget Dramalinjen ved Charlottenlund vgs, før han gikk på Romerike folkehøyskole, og deretter Balettakademiet i Stockholm. Til høsten kommer nok Randin til å flytte til Oslo for å skaffe seg jobb og kanskje senere studere. Han legger til at han ønsker å få en solid utdanning, og at han derfor ikke vil gå hvor som helst, men gå der han ønsker.

Randin forteller at han synes det var litt skummelt å begynne å levere replikker i prøveperioden av Tordenskjold. Men som han forteller så er det en vanvittig god arbeidsplass og man blir tatt imot godt uansett om man er ny og uerfaren eller har jobbet der hele livet. Topp folk!

Før Randin dro til sminke før kveldens forestilling ble han spurt om han følger med på noen serier for tida og hva hans favorittreplikk fra Tordenskjold er. Randin forteller at han selvfølgelig ser på Game of Thrones, og at han i tillegg følger med på The Office. Han forteller også at han har sansen for alt Mari Hauge Einbu leverer, men hans favorittreplikk er Danskekongens «Farvel, og fuck off!».

 

5 kjappe – enten/ eller:

 • Komedie eller tragedie?
  • Komedie
 • Snapchat eller Instagram?
  • Instagram
 • Pizza eller taco?
  • Pizza
 • Sommer eller vinter?
  • Sommer
 • Film eller serie?
  • Serie