Ingrid Unnur Giæver som Kristin Lavransdatter. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Vi er endelig tilbake etter sommerferien! Vi er veldig glade for at vi fikk starte høsten med å lese mange fine søknader til redaksjonen. Det var dessverre ikke alle vi kunne gi plass denne gangen, men det vil komme flere ledige plasser senere. Vi håper da at de som ikke fikk plass denne runden, søker neste runde! Og vi ønsker også velkommen inn i redaksjonen til de nye som har fått mail fra oss i dag.

I september er det mye gøy som skjer, så her har vi laget en liten oversikt over hva som skjer hvor og når slik at dere har mulighet til å få med dere alt.

 

Forestillinger

I september er det hele to premierer på huset.

Allerede i morgen, lørdag 7.september er det premiere på Lanzarote av Michel Houellebecq på Studioscenen. Denne forestillinga gleder vi oss veldig til å se!

Billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/lanzarote

 

21.septemer er det premiere på Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset på Hovedscenen. Forestillinga er basert på den første boka i den kjente trilogien, som sikkert flere kjenner godt fra før. Om ikke du kjenner den fra før gjør helt sikkert foreldrene og besteforeldrene dine det! Kanskje dette blir en fin anledning til å gå sammen på teatret og dele en opplevelse på tvers av generasjoner?

Billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/kristin-lavransdatter

 

Arrangementer

I forbindelse med Trondheim Pride har Trøndelag Teater samlet inn tekster til en forestilling som har fått navnet På tide å bli hørt. Flere at teatrets egne skuespillere vil fremføre de skeive historiene de har fått inn, sammen med musikk og sang. Forestillingen er dessverre utsolgt, men vi håper mange av våre medlemmer har fått plass.

 

Det vil også være en Skeiv Teaterquiz mandag 9.september klokka 20.00. Toril Tombola (Tor Ivar Hagen) og Andreas Tønnesland er quizmastere denne gangen. Det ryktes om god stemning, mye forskjellige spørsmål og kunstneriske innslag. Her kan du komme med et eget lag, eller finne et lag når du kommer. Arrangementet er gratis.

Sjekk ut facebook-arrangementet her:  https://www.facebook.com/events/1230217673824303/

 

Det skal også være en førsnakk om Michel Houellebecq (som har skrevet romanen Lanzarote) med Trude Kolderup 12.september. Dette arrangementet er gratis og foregår i Teaterkjelleren kl 18.00.

Sjekk ut facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/2357002151204986/

 

I forbindelse med Midtbyen-arrangementet Kulturnatt skjer det ting over hele byen, også på Trøndelag Teater! For eksempel skal Øyvind Brantzæg, som er skuespiller på Trøndelag Teater og regissør på Rabarbrateatret sine Shakespeare-oppsettinger, skal holde et lite foredrag som gir deg innsikt i bland annet Shakespeare sin diktning. Her vil det bli mulighet for både ny kunnskap og en god latter! Dette arrangementet er gratis og billettløst, så det er bare å møte opp i foajeen kl 18.30.
Sjekk ut facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/449130632599586/

 

Forestillingen Lanzarote spilles også under Kulturnatt. I den forbindelse deles det ut 20 gratisbilletter til forestillinga 13. september. De kan hentes ut i billettluka fra mandag 9. september. Dette er åpent for alle, så førstemann til mølla-prinsippet gjelder her. Forestillingen starter kl 19.30.

Sjekk ut facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/2399068850415138/

 

Ombygging i foajeen

I løpet av september skal også foajeen være ferdig med første runde av oppussing. Vi gleder oss veldig til å se hvordan det blir, og håper du tar turen innom huset. Første del av bygginga skal være ferdig til premieren av Kristin Lavransdatter 21. september. Hele foajeen skal være ferdig neste år. Målet er at foajeen skal være stedet for flere ulike arrangementer i fremtiden. For eksempel før- og ettersnakk, kunstneriske og andre sosiale arrangementer. Kanskje vi til og med har quiz der i fremtiden? Vi gleder oss i alle fall veldig til å se resultatet! Den nye billettluka er allerede åpen, så det er bare å ta turen innom.

 

Vi gleder oss til en spennende teaterhøst, og håper vi ser akkurat deg på både forestillinger og arrangementer i løpet av høsten!

Fremhevet bilde viser Kenneth Homstad, Mari Hauge Einbu, Ingrid Bergstrøm og Øyvind Brandtzæg i Lanzarote. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard