Ingrid Bergstrøm, Øyvind Brandtzæg, Mari Hauge Einbu og Kenneth Homstad Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Tidligere samme dag som jeg så forestillingen Lanzarote tenkte jeg, hvorfor ikke hoppe litt i noe nytt? Det pøsregnet uansett, og jeg ville holde meg mest inne. Jeg hadde jo ikke hørt om stykket før, så jeg måtte lese meg opp før stykket. Jeg fikk vite veldig fort at stykket var basert på boken Lanzarote, skrevet av Michel Houellebecq. Det ga meg et hint til at dette ikke var et egenskrevet stykke.

Jeg leste meg opp på de fire karakterene stykket handlet om og så at det var, to lesbiske, en belgisk politimann som blir beskrevet som en deprimert mann som drar på denne ferien etter en skilsmisse, og til slutt en søkende mann. Alle disse karakerene møtes på et hotell i Lanzarote og skal prøve å finne noe meningsfylt med livet. En ferie som tar en brå vending etter sammenkomsten.

Karakterene sjekker inn på et hotell. På scenen hadde de laget et hotellrom som skulle forestille et rom på hotellet, det hadde de hengt opp på veggen over scenegulvet som en boks. De brukte trappa til tribunen for å komme seg til rommet. Jeg syns det var litt gøy når de skulle gå til hotellrommet for de kom veldig nært på publikum.

Gjennom stykket så brukte de publikum en del, noe som var veldig morsomt. De fikk oss til å rope for eksempel «Ja» eller «Nei» når det var noe de spurte om. De bruker et lite keyboard som noen i salen fikk passe på i løpet av forestillingen. Noe jeg syns var veldig morsomt.

Fra mitt perspektiv eller mening så var forestillingen bygget på mye humor som jeg liker veldig godt. Jeg er en type som liker enkel humor, og som ler av tørre og enkle vitser, bevegelser eller uttrykk. En forestilling med god humor gjorde godt ettersom dagen var veldig regnfull. Det tror jeg flere ville også ha hatt godt av, ikke bare på en regndag, men ellers også.

Stykket foregår i starten av 2000-tallet, så klærne de brukte gjorde også et stort inntrykk på handling, humor og karakterene. For rutete bukse og støvletter med slangemønster tror ikke jeg er moderne for 2019.

Etter stykket satt jeg igjen med masse tanker og spørsmål som måtte fordøyes over litt tid. Men etter hvert fikk jeg noen tanker og stikkord i hodet som hjalp meg med å forstå stykket litt bedre. Er du nysgjerrig på hva du kommer til å få oppleve bør du ta turen. For er dagen litt grå eller du bare vil prøve noe nytt, så ville jeg tatt turen til teatret.

 

 

Lanzarote spiller på Studioscenen frem til 4. oktober. Billetter kan kjøpes her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/lanzarote eller i billettluka på teatret. Husk å bruk Ungdomskortet!

 

Fremhevet bilde viser Ingrid Bergstrøm og Mari Hauge Einbu. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard