Maria Omarsdottir Austgulen Plakatfoto: Øystein Eugene Hermstad. Illustrasjon Ashkan Honarvar
Fra «Kristin Lavransdatter». Trond-Ove Skrødal og Andreas Tønnesland. Bak: Ingrid Unnur Giæver og Isak Holmen Sørensen Foto: Erika Hebbert

Enda en måned har gått, oktober er her, og de aller fleste er vel godt i gang med både semesteret og det meste annet som skjer på denne tida av året. Vi hører dessuten rykter om at det er høstferie snart, men for de av oss som er studenter er jo høstferie mest et fremmedord. Men heldigvis er det ikke høstferie på teatret heller! Og for de som faktisk skal ha høstferie, kan jo den brukes til å stikke en tur innom teatret og få med dere et par forestillinger?

Her kommer en oversikt over hva som skjer denne måneden.

 

Forestillinger

Nå på lørdag, den 5. oktober, er det premiere på høstens familieforestilling. Den hemmelige hagen spiller på Gamle Scene, med Maria Omarsdottir Austgulen i hovedrollen som foreldreløse Mary . Forestillinga er basert på boka av Francis Hodgson Burnett fra 1911, og den ser ut til å bli skikkelig fargesprakende. Denne gleder vi oss til å se! Trøndelag Teater skriver på sine sider om forestillinga at de «ønsker å gi en vakker kunstopplevelse til et ungt publikum, med en historie også foreldregenerasjonen har et forhold til». De skriver også at den handler om identitet og forandring, og at mange vil bli rørt i hjertet av å se den. Så ta med deg hele familien og vennegjengen og dra og se denne – for vi kan vel alle kjenne oss igjen i spørsmål om identitet og forandring, og hvorfor ikke dele denne opplevelsen med folk du er glad i?

Les mer og kjøp billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/den-hemmelige-hagen
kun kr 100,- med Ungdomskortet!

 

Lanzarote spiller på Studioscenen frem til 12. oktober. Også ei fargesprakende forestilling, for å si det sånn. Kanskje ikke ei familiesatsing, men helt klart en relevant tematikk, selv om handlinga baserer seg på en nyttårsfeiring rundt årtusenskiftet. Forestillinga er basert på flere bøker av Michel Houellebecq, en fransk forfatter som er kjent for sine nokså kontroversielle utsagn. Hvis du ikke er redd for eksplisitt ordbruk og snakk om seksualitet, livet, døden og alt i mellom, så er virkelig dette ei forestilling du bør få med deg. For så vidt også om du er redd for det, for da kan du virkelig få utfordret deg selv, og kanskje satt igang en dialog om hva som virkelig betyr noe for deg i livet. Og sånt. Anbefales!

Les mer og kjøp billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/lanzarote kun kr 100,- med Ungdomskortet!

 

Kristin Lavransdatter hadde premiere i helga, og spiller på Hovedscenen gjennom hele måneden, og videre utover høsten. De jeg har snakka med som har sett den allerede, har alle sagt at de syns det var ei forestilling som stikker seg ut, at den var utrolig fengende og viser ei spennende fortelling som man vil ha mer av. De syns at det var interessant å se at alle skuespillerne, som er på scena nesten hele tida alle sammen, er så  hele tida – selv om forestillinga varer … ganske lenge. Jeg har ikke sett den selv enda, men jeg gleder meg!

Les mer og kjøp billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/kristin-lavransdatter kun kr 100,- med Ungdomskortet!

Les også Aleksander sitt innlegg om forventninger til Kristin Lavransdatter her.

 

Arrangementer

Onsdag 7. oktober skal det være en førsnakk om Lanzarote på Hylla i Foajeen på teatret. Her får du høre «Alt du ikke visste om Lanzarote», av dramaturg Kristoffer Spender (Psst: Les intervjuet fra da vi snakka med Kristoffer før sommeren her). Arrangementet er gratis, og passer fint om du skal og se forestillinga etterpå den samme dagen, eller om du har sett den allerede.

Link til Facebook-arrangementet: https://www.facebook.com/events/731260393989554/

 

Håper vi sees på teatret i løpet av oktober!