Maria Omarsdottir Austgulen (Mary Lennox), Natalie Bjerke Roland (Rødstrupen) og Jon Lockert Rohde (Dickon Sowerby). ...og et levende tre? Foto: Terje Visnes
Marianne Meløy (Mrs. Medlock) og Olve Løseth (Colin Craven). Foto: Terje Visnes

En kjær barneklassiker har premiere på Gamle Scene i morgen, lørdag 5. oktober, og vi tror publikum kan forberede seg på en visuelt nydelig versjon av Den hemmelige hagen. Dette er ei fortelling vi første gang fikk oppleve gjennom Frances Hodgson Burnett, i hans roman fra 1911. Denne gang settes den opp som teaterforestilling med Kjersti Haugen som regissør og dramaturg. Vi forventer et vakkert og kunstnerisk stykke, som vil føles magisk for de unge, og for de eldre vil muligens også nostalgien komme krypende.

Forestillinga promoteres som en barne- og familieforestilling, og skal derfor passe like godt for hele familien. For den yngre garde som kanskje ikke har lest boka, eller de litt eldre som kanskje har lest den, men ikke husker handlinga så godt – her er et kort handlingsreferat:

10 år gamle Mary Lennox (spilt av Maria Omarsdottir Austgulen) mister foreldrene sine i India, og må flytte til sin onkel i England, som hun aldri har møtt før. Onkelen bor på Mistlewaith Herregård, som er et kjempestort hus, med en kjempestor park rundt. Mary møter etter hvert sin jevnaldrende fetter Colin Craven (spilt av Olve Løvseth), som er syk. De finner en låst hage, som ingen har vært inne i på 10 år, som de selvfølgelig må prøve å komme seg inn i…

Å lese ei bok er noe helt annet enn å se ei forestilling. Når du leser kan du selv se for deg hvordan ting ser ut, men det kan hende at det du ser for deg er noe helt annet enn du får se på scenen i denne oppsettingen. Therese forventer seg spennende bevegelsessekvenser, vakre farger og kostymer, og generelt et sterkt visuelt teater. Margrete gleder seg også til å se scenografien og kostymene, som på bildene som nå er lagt ut ser helt fantastiske ut, men er også veldig spent på hvordan skuespillerne gir liv til alle karakterene, særlig de som skal spille barn.

Therese, som er førsteårsstudent på Drama og teater på NTNU Dragvoll, fikk i august gjennom Universitetet være med på ei omvisning på Trøndelag Teater. Der fikk hun se sneakpeaks av scenografien til noen av høstens forestillinger: Lanzarote, Kristin Lavransdatter og Den hemmelige hagen. Mens hun vandret rundt backstage, fikk hun blant annet se en miniatyrversjon av hele scenografien til Den hemmelige hagen, som viste mange store dører. Hun fikk også se litt av kostymene, og forteller at trangen til å ta opp telefonen for å sende en snap eller legge ut et bilde på Instagram vil komme krypende når dere ser dem. Et av kostymene bestod av stålpinner med grønt stoff og falske blader, som satt fast på en vest som skal festes rundt skuespilleren.

Vi tror publikum kan se frem til en spektakulær og overdådig kveld, når dere skal se Den hemmelige hagen på Gamle Scene.

 

Med Teaterkortet Ungdom koster en billett til denne forestillinga kun kr 100,-.
Sett av to og en halv time (inkludert 20 minutters pause), og gjør det klar for det vi tror blir en uforglemmelig tur i Den hemmelige hagen!

 

Fremhevet bilde viser Jon Lockert Rohde (Dickon Sowerby), Olve Løseth (Colin Craven), Maria Omarsdottir Austgulen (Mary Lennox) og Natalie Bjerke Roland (Rødstrupen). Foto: Terje Visnes