November for meg, pluss en hel haug med andre studenter, forbindes gjerne med ordene «oi, ikke lenge til eksamen!», mens for andre er det kanskje «oi, ikke lenge til jul!» som er bedre kjent. Heldigvis er det mye som skjer før både eksamen og jul, for eksempel mange forestillinger man kan se. Og ikke minst et unikt premieretilbud til alle våre medlemmer!

 

Forestillinger

Lørdag 2.november hadde Dødsdansen premiere på Studioscenen. Dødsdansen handler om et ektepar, Edgar og Alice, som bor på en øy i skjærgården. De er blakke, tjenerne har forlatt dem, ungene har flyttet ut og drømmene deres er knust. De har kun hverandre igjen, og kjærligheten de en gang følte for hverandre er borte. Plutselig en dag dukker deres tidligere forbindelse Kurt opp, samtidig som Edgar blir rammet av noe som kan ligne et hjerteinfarkt, som da fører til de første stegene i en danse macabre.

Ekstra spennende med denne forestillingen er at ekteparet Edgar og Alice skal spilles av skuespillerekteparet Øyvind Brandtzæg og Madeleine Brandtzæg Nilsen. I tillegg er stykket er regidebuten til regissør Fredrik Longva som er nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Dette intense dramaet er av den anerkjente forfatteren August Strindberg, og er en samarbeidsproduksjon med Turneteatret i Trøndelag. Forestillingen skal også ut på turné våren 2020.
Dødsdansen spilles på Studioscenen fra 2.november og billetter til forestillingen finner du her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/dodsdansen

 

Neste premiere på huset er Stor ståhei for ingenting av William Shakespeare. Denne forestillingen spilles på hovedscenen fra 16.november. I denne forviklingskomedien får vi høre historien om forelskelse, manipulasjon og uærlighet ved hoffet i Messina på italienske Sicilia. Vi får møte den frekke Beatrice og ungkaren Benedickt som forelsker seg i hverandre og adelsmannen Claudio som går gjennom store prøvelser for å vinne hjertet til den yndige Hero. Kjærligheten mellom Claudio og Hero kollapser derimot med alteret da Claudio har blitt lurt til å tro at Hero har vært utro. Utroskapshistorien er det den falske og utspekulerte Don Juan som står bak, og han lurer også Heros far, guvernøren Leonato, som vil gjenreise sin ære ved å drepe sin datter. Om du lurer på hvordan forestillingen ender, anbefaler jeg deg å ta turen til Trøndelag Teater. Der blir du invitert til å se teater på en ny måte, og de åpner hele teaterhuset til fest!

Stor ståhei for ingenting har premiere på Hovedscenen, og resten av huset, 16.november. Du får tak i billetter til forestillingen her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/stor-stahei-for-ingenting

 

Premierefest!

Nå har vi også et herlig tilbud til alle våre medlemmer! Trøndelag Teater har nemlig invitert oss til premieren på Stor ståhei for ingenting med påfølgende premierefest i Teatergata (foajeen).  Premieren er lørdag 16.november klokka 17.30.

På festen etter premieren vil det bli servert pølser med tilbehør i tillegg til at Røst har gode priser på drikke. Det ryktes også at man burde ha på dansesko!

For å reservere eller hente billetter, må billettluka kontaktes enten på tlf: 73 80 50 00 eller ved å møte opp fysisk. Her er det første person til mølla som gjelder! Billettene må hentes ut senest mandag 11.november. Billettene er altså gratis om du skulle lure!

 

15.november er det premiere på Dømt til evig fortapelse som er en samarbeidsproduksjon med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet. I denne forestillingen forteller skuespiller Wenche Strømdahl om hvordan hennes livsreise artet seg etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Hennes livsreise har altså blitt en personlig historie om hvor mye det kan koste å ta egne valg.

Forestillingen har premiere i Nidarosdomen 15.november. Billetter til forestillingen kan du kjøpe her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/domt-til-evig-fortapelse

 

Teatret får også besøk av et gjestespill. Med forestillingen Alle tiders julebord inviterer herrene i Lager & Angeros til ellevill førjulsmoro på Gamle scene fra 20.november til 14.desember. Billetter til forestillingen finner du her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/alle-tiders-julebord

Rabatten du får med Teaterkort Ungdom gjelder dessverre ikke på Alle tiders julebord og Dømt til evig fortapelse.

 

Det er altså flere premierer å glede seg til, men det også andre forestillinger du kan se på huset. Kristin Lavransdatter fortsetter litt til. Men her må du være kjapp. I november er det kun en dagforestilling 28.november som spilles, i tillegg til 13. og 14. desember. Så det er ikke mange muligheter igjen til å se denne. Billetter til Kristin Lavransdatter finner du her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/kristin-lavransdatter

Her kan du lese hva Aleksander tenker om forestillingen https://teaterbloggen.no/2019/10/23/noen-tanker-om-kristin-lavransdatter/

 

Den hemmelige hagen spilles fortsatt på Gamle Scene. En magisk familieforestilling om tiåringen Mary som tar en reise inn i det ukjente. Vi har vel alle på et tidspunkt i livet vært så nysgjerrig at vi bare måtte gjøre noe vi egentlig ikke fikk lov til? Dette er en forestilling som passer for publikum i alle aldre, så der er en perfekt mulighet til å ta med hele familien på teatret.
Den hemmelige hagen spilles på Gamle Scene helt til 18.desember, og billetter får du tak i her https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/den-hemmelige-hagen

Her kan du lese hva Therese tenker om forestillingen https://teaterbloggen.no/2019/10/31/noen-tanker-om-den-hemmelige-hagen/

 

Arrangementer

20.november er det førsnakk rundt Dødsdansen med Gerd Karin Omdal, universitetslektor i nordisk litteratur på NTNU. Hun vil snakke om August Strindbergs forfatterskap og hans verk Dødsdansen. For eksempel om hvilken relasjon som finnes mellom Ibsen og Strindberg, eller hvordan Strindbergs dramaform har hatt betydning for ettertiden.
Arrangementet foregår 20.november kl. 18.15-18.45 på teatret og er åpent og gratis for alle.

Link til arrangement her https://www.facebook.com/events/2422208461148130/

 

Det er altså mye du kan gjøre før både eksamenstiden og advent kommer. Jeg personlig anbefaler veldig å ta en teaterpause mellom eksamenslesingen. Jeg har selv mange ganger brukt teatret som et pausested, så det er noe jeg virkelig kan anbefale videre. Vi ses på Trøndelag Teater!

 

Følg med på Facebooksiden vår Unge-Trøndelag Teater