Fra «Stor ståhei for ingenting». Kenneth Homstad og Isak Holmen Sørensen. Foto: Bengt Wanselius.
Fra «Den hemmelige hagen». Maria Omarsdottir Austgulen og Natalie Bjerke Roland. Foto: Terje Visnes.

Snøen har allerede lagt seg og forsvunnet igjen, og eksamenstida er offisielt over oss. Trenger du en pause, eller nærmer du deg ferdig med semesteret? Da kan vi anbefale en tur på teater!

Dette er noe av det som skjer på Trøndelag Teater denne måneden:

 

Forestillinger:

Stor ståhei for ingenting spiller på Hovedscenen flere dager i desember, frem til dagen før nyttårsaften. Har du planer om å se den, (eller har du allerede gjort det?) kan du kanskje ha glede av å lese denne teksten som Signe har skrevet, med funfacts om Shakespeare selv, eller denne teateranalysen som Nora har skrevet for skolen. Morsomt stykke!

 

Den hemmelige hagen spiller på Gamle Scene frem til selveste nyttårsaften. Den skal dessuten tegnspråktolkes den 30. desember, og det kan jo være noe som er verdt å få med seg for mange! Her kan du lese hva Nora tenker om vennskap som tematikk i forestillingen, eller hvis du trenger enda mer overtalelse for å se den, les Signes fem grunner til at du burde se den her.

 

Dødsdansen spilles på Studioscenen frem til den 18. desember. Her kan du se skuespillerne Maideleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg – som er gift med hverandre i virkeligheten – spille et ekteskap i forfall. Her kan du lese om Noras forventninger til forestillinga, som ryktes å være litt annerledes enn det dy typisk ser på teatret. Forestillinga er dessuten regissør Fredrik Longvas regidebut etter utdannelsen ved KhiO. Selv skal jeg se denne på fredag, og gleder meg stort!

 

Kristin Lavransdatter spiller sine siste forestillinger på Hovedscenen fredag 13. og lørdag 14. desember. Har du ikke sett den ennå? Gjør det! Høstens fineste forestilling etter min mening. Her har Signe skrevet fem grunner til å se den, hvis du trenger enda mer overbevisning.

 

Arrangementer:

Jul i teatergata: Lørdag 7. og lørdag 14. desember arrangerer teatret, sammen med Sykehusklovnene, høytlesning av juletekster i Teatergata. Kl. 13.00 vil skuespiller Ivar Nergaard lese tekster av Alf Prøysen, Kjell Aukrust og Vidar Sandbeck, på Hedemark-dialekt. Åpen café fra kl. 12.00, hvor Røst står for salg av god mat og drikke. Arrangementet er gratis, men om du vil, kan du Vippse til Sykehusklovnene eller til Leger uten grenser.

Link til facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/433480930920530/

 

Julerøst: Mandag 16. og tirsdag 17. desember blir det julekonsert i Teatergata kl 21.00, med skuespillere og musikere. Medvirkende: Marvin Amaroso, Mads Bones, Samantha Gurah, Ole Christian Gullvåg, Silje Lundblad, Ida Göransson, Olve Løseth, Daniel Mauricio, Natalie Bjerke Roland, Myrtuola Røe, Martha Standal og Snorre Ryen Tøndel. Musikere: Fritz Flåmo Eidsvaag, Kriss Stemland og Viktor Wilhelmsen.

Billetter til dette arrangementet koster 350kr, og kan kjøpes på nett eller i billettluka på teatret.

Link til facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/2479098052353783/

 

Førsnakk om Stor ståhei for ingenting: Tirsdag 10. og onsdag 18. desember skal dramaturg Kristoffer Spender snakke litt om forestillinga før den starter kl 19.30. Førsnakken begynner klokka 19.00.

Facebook-arrangement her: https://www.facebook.com/events/567767360727231/

 

Ellers ønsker vi i Unge Trøndelag Teater dere alle en god desember og førjulstid, og håper dere benytter dere av Ungdomskortet til å ta en tur på teater også denne måneden.

PS: Snart er det kun en måned igjen til premiere på Jesus Christ Superstar!

 

Fremhevet bilde viser utsikten over parken ved Dronning Mauds Minne Høgskole, hvor undertegnede studerer. Foto: Margrete Grunnvoll.