Første gang jeg så bildene fra forestillingen Alt er relativt skjønte jeg ikke hvorfor jeg ikke så Kristofer Hivju på noen av dem selv om jeg visste at han var med i forestillingen. Det var ikke før jeg gikk gjennom bildene igjen at jeg innså at Hivju og han fyren i blå t-skjorte i bildet over her var samme person. På et tidligere redaksjonsmøte viste jeg dette bildet til resten av redaksjonen, og det førte til denne teksten.

Etter endt utdanning ved GITIS i 2004 spilte Kristofer Hivju to forestillinger på Grusomhetens Teater i Oslo før han tok turen til Trondheim og var ansatt ved Trøndelag Teater i nesten sju år (2005-2012). Den første rollen hans ved teatret var som Erlend i Kristin Lavransdatter, som i fjorårets oppsetning ble spilt av Kingsford Siayor.

Andre forestillinger han har spilt i inkluderer Kong Lear*, Kasimir og Karoline*, Karius og Baktus*, FuglaneAlt er relativt*, Arturo Ui, og Et juleeventyr og Jul i Prøysenland som jeg selv har sett og likte veldig godt, selv om jeg ikke kan påstå at jeg husker Hivju spesifikt fra disse to forestillingene.

Hivju har i tillegg spilt i flere filmer og serier både før, under og etter oppholdet på Trøndelag Teater, bl.a. i The Thing, After Earth, Turist, Birkebeinerne, Fast & the Furious, Beck, NRK-aktuelle Twin og selvfølgelig Game of Thrones. Han har ikke spilt teater siden han forlot Trøndelag Teater i mai 2012.

 

Så vet dere det!

 

PS: Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg møtte Kristofer Hivju på en kino i Oslo dagen etter at jeg leverte det første utkastet til denne teksten, men han hadde dessverre ikke tid til et intervju.

*Disse forestillingene spilte Kristofer uten skjegg.

 


Fremhevet bilde viser Kristofer Hivju og Janne Heltberg Haarseth i Alt er relativt fra 2011. Foto: GT Nergaard.