Plakatbilde FYR: Ina Sæther Berger / Wil Lee-Wright
Plakatbilde Høstsonaten: Tiril Haug Johne

Herlighet, så fort tiden går! Jeg syns ikke det er lenge siden vi hadde siste redaksjonsmøte før jul, men nå er det allerede ei uke siden vi hadde første møte i det nye året. Den siste dagen i januar. Og nå er vi allerede over ei uke uti årets andre måned. Jaja, hva skal man si? Redaksjonen ble nemlig litt midlertidig satt ut av spill av én forsinket eksamensperiode og én sykehusinnleggelse (alt er bra nå), så vi er litt seint i gang med å skrive oss inn i det nye teateråret – men heldigvis går jo ikke teatret noen plass!

 

Jesus Christ Superstar

På Trøndelag Teater har nemlig sesongen kommet godt i gang. Vi i redaksjonen var så heldige å få se en publikumsprøve på Jesus Christ Superstar noen dager før premieren, og vi tviler ikke på at den spiller for strålende applaus på alle sine så godt som utsolgte forestillinger til nå. Vi snakker glitter og paljetter og sjalusidrama i beste Kardashian-ånd – og hvor greit er det ikke å en gang i mellom se ei forestilling hvor du aldri trenger å tvile på hva plottet går ut på, for denne historien kan jo de aller fleste helt utenat fra før av.

 

Fyr

Denne måneden er det to nye premierer på teatret. Familieforestillingen Fyr produseres i samarbeid med Cirka Teater, og skal spilles på Studioscenen med premiere lørdag 15. februar. Denne, i motsetning til Jesus Christ Superstar, har ingen av oss klar helt å fatte hva egentlig skal dreie seg om, eller hvordan det visuelle uttrykket kommer til å være. Lydbildet, derimot, har vi fått en smakebit på – møterommet hvor vi pleier å holde møtene våre ligger rett over Studioscenen – og lyden av tåkelur går gjennom de fleste vegger…

Vi som var på lanseringen av programmet for 2020, fikk også se en liten sniktitt på det som da var i planlegging for denne forestillinga. Jeg gleder meg i hvert fall, særlig til å se det visuelle uttrykket.
Kjøp billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/fyr

 

Høstsonaten

Den neste forestillingen som har premiere, er Høstsonaten av Ingmar Bergman, som har premiere på Gamle Scene lørdag 29. februar. Med første tilnærming til tittel og innhold, må selv jeg innrømme at denne ser nokså voksen og alvorstung ut. Men når jeg tar en titt på de medvirkende skuespillerne blir jeg straks litt mer ivrig. Janne Kokkin, Mari Hauge Einbu, Maria Austgulen og Kenneth Homstad er alle fire skuespillere jeg har stor sans for, og som jeg tror kan gjøre enhver forestilling til en rivende og fengende emosjonell reise. Jeg ser med andre ord frem til denne også.

Kjøp billetter her: https://www.trondelag-teater.no/forestillinger/hostsonaten

 

Askeladden og prinsessen i trollfjellet

I tillegg til disse forestillingene som produseres internt, kommer også Teater Manu med et gjestespill denne måneden. Teater Manu er Norges eneste profesjonelle tegnspråkteater, og spiller forestillingen Askeladden og prinsessen i trollfjellet på Studioscenen 25.-28. februar. Du kan dessverre ikke bruke Ungdomskortet på denne siden det er et gjestespill.

 

 

Karneval

I tillegg inviterer teatret, sammen med Redd Barna, til åpen karnevalsdag 22. februar. Dette er siste lørdag i vinterferien, og en gylden mulighet til å ta med familien på teatermoro. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Sjekk ut Facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/1213330685528958/

 

 

Som dere ser er det bare å hive seg rundt og komme seg på teater! Husk å benytt deg av Teaterkort Ungdom – og husk at du da må innom billettluka og hente billettene dine der, eller rett og slett ring billettluka på tlf 73 80 50 00 for å bestille.

 


Fremhevet bilde viser Olve Løseth (Jesus), Mads Bones (Judas) Bak: Myrtoula Røe, Natalie Bjerke Roland og Samantha Gurah (Soulgirls). Foto: Ole Ekker.