Nami Kitagawa Aam (Jenta) og Marianne Meløy (Faros) Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde
Nami Kitagawa Aam (Jenta) Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde

Forventninger

Jeg visste jo ikke så mye om Cirka Teater, så jeg hadde litt andre forventinger til forestillinga enn det som møtte meg. Først trodde jeg stykket skulle være fargerikt og lystig. Istedenfor startet det mørkt og spennende, noe som vekket oppmerksomheten til oss i salen på en annen måte. Forventningene til resten av stykket ble mer åpne, og jeg kunne lene meg litt tilbake og ta til meg det som kom. Her kommer en stemningsrapport fra da jeg var og så forestillinga Fyr. 

 

Opplevelser og inntrykk

Før vi fikk gå inn i salen var det en lang kø som strakk seg gjennom foajéen. Jeg tok meg da tid til å se hvilke folk som var der og om det var god stemning. Det var folk i alle aldre der, men ungdommer og barn dominerte aller mest. Så bra! Inntrykket jeg fikk av publikummet som skulle inn og se på var positivt, så jeg krysset fingrene på at dette ble bra. På vei inn i salen var folk spente og praten sto høyt under taket før det begynte. Dette tenkte jeg skulle bli en bra opplevelse. Publikum som skravler og hygger seg sammen blir nok bra stemning til forestillingen også, tenkte jeg.

Da stykket skulle starte så fikk jeg en følelse av at dette stykket skulle gå sakte og være litt mørkt. Jeg tenkte at jeg måtte være litt tålmodig i starten slik at stykket kunne rekke å komme i gang. Nå når jeg tenker over det, så angrer jeg ikke på tålmodigheten min?.

Underveis i stykket kom det mange morsomme, små scener som var til å le seg i hjel av. Husets dramaturg, Kristoffer Spender, var den som definitivt koste seg aller mest. Man kunne se blikket til Kristoffer følge skuespillerne bortover på scenen. Han satte i med en høy og god latter som smittet godt over på resten av publikum. Det gjorde nok stemningen enda bedre enn den var allerede. Videre under stykket så hadde alle sammen et godt øye for handlingen, tenkte jeg. Det var definitivt et stykke som man kunne kose seg med uten å tenke for mye på det.

 

Hva sitter jeg igjen med?

Etter å ha opplevd og tenkt igjennom denne forestillingen så sitter jeg igjen med en behagelig følelse av å ha hatt det trivelig. Om du tenker å se dette stykket, uansett hvem du er så ville jeg gitt det en sjans. Uansett om du tror stykket ikke er noe for deg, kom med et åpent blikk. Lag deg noen forventinger, kanskje blir du positivt overasket eller bare glad for at det ble som du forestilte deg. Cirka Teater imponerte meg stort med hvordan de brukte det visuelle på scenen. De små båtene og dukkene gjorde stykket mer tydelig og man skjønte hva som skulle skje. At dette er en barne – og familieforestilling er det ingen tvil om. Stykket har karakterer og elementer som gir denne typen forestilling et løft.

 


Fremhevet bilde viser Nami Kitagawa Aam (Jenta) og Anne Marit Sæther (Kokus). Foto: Johannes Laukeland Fester Sunde. 

Les også om Noras forventninger til denne forestillingen her. 

Vil du også se Fyr? Kjøp billetter her, eller ring billettluka på tlf 73 80 50 00. Husk å bruk Teaterkort Ungdom, og få billettene for kun kr 100,- !