Nathalie Bjerke Roland og Samantha Gurah i kostymer fra «Jesus Christ Superstar». Foto: Therese Riiber Bekkevold.
Damene fra Redd Barna. Foto: Therese Riiber Bekkevold.

Siste lørdag i vinterferien, den 22. februar, ble det arrangert karneval i Teatergata i samarbeid med Redd Barna.

Redd Barna er en frivillig, medlemsstyrt rettighetsorganisasjon som er partipolitisk og religiøst nøytral. Og arrangementet deres «Redd barna og Trøndelag teater inviterer til åpent karneval» ble planlagt i høst på grunnlag av at «alle barn og unge har rett til lek og fritid».

Jeg tok en prat med Redd Barnas fungerende regionleder Ingvild, som har vært ansatt hos Redd Barna siden 2013. Hun sto i hvit vest og rosa parykk og spredde glede til alle barna som løp rundt i foajeen, derfor var det heller ikke så vanskelig å finne henne. Hun fortalte at det faktisk var Mira Dyrnes Askelund, skuespiller på huset, som kom med ideen at arrangementet burde skje på Trøndelag Teater. Så Mira, sykt bra! Arrangementet kunne ikke funnet et bedre sted å holde det. I tillegg har Mira kommet med flere ideer til hva de kunne gjøre inne i foajeen. Jeg rakk ikke spørre om detaljer, men jeg vil gjette på at det var ideer som at Trøndelag Teater kunne stille med de morsomme og fantasifulle kostymene sine til pynt, og de uforglemmelige soulgirlsa ved fotoveggen. Det var nemlig linet opp med kostymer på broen i andre etasje, noe som ga rommet mye farger og glede. Og soulgirlsa Natalie Bjerke Roland og Samantha Gurah stilte opp med gullvegg og i kostymer fra musikalen Jesus Christ superstar. Damene fikk lite pauser mellom blitz og poseringer, for de var en stor favoritt hos både unge og gamle. Og det må jeg si, jeg har ennå ikke sett musikalen, men fysøren kostymene og utstrålingen hos de gulldekte damene inspirer nok til å kjappe seg og fikse billetter!

 

Ved hver inngang møtte vi blide frivillige som sto klare med goodiebag til de første 100 familiene som ankom, jeg ble også tilbudt en pose, men hadde ikke hjertet til å stikke av med en pose som en liten unge kunne fått. Så det ble ingen goodiebag, men jeg kunne i det minste tatt en titt oppi posen, men det gjorde jeg heller ikke! Om jeg er dum? Ja, noen ganger. Når jeg passerte velkomstkomiteen så var det et hav av mennesker (dette er egentlig en morsom pun fordi folk fra forestillingen Fyr gikk rundt med hav- og sjødyr rekvisitter blant ungene), og barnelatteren spredde seg som et ekko opp i takhøyden. Det var rigget opp dekorering av karnevalmasker, «teatermagi», fotovegg som nevnt, gratis boller, saft og kaffe, ansiktsmaling, impro-teater, og tegnestasjon. Jeg selv fikk lagd en fantastisk rotete maske med mye gull-farger og fjær, og ved tegnestasjonen fikk jeg fargelagt skisser av kostymene til forestillingen Fyr. Blant arkene skulle det også være mulig å finne kostyme-skissene til Nøtteknekkeren og Den hemmelige hagen. Dette mistenker jeg også var et tips fra Mira – det å bruke Trøndelag Teater sine kostyme-skisser på tegnestasjonen.

 

Da klokken slo 14:45 dukket en stemme opp på høyttalerne som fikk resten av rommet til å praktisk talt holde pusten, for det ble faktisk musestille. Denne stemmen annonserte nemlig noe vi aller fleste mennesker elsker.. å vinne ting! Det var loddtrekning, og nå skulle vinneren annonseres. Jeg hadde ikke hjertet til å stikke av med lodd heller, føler ikke det var på min plass å stikke av med disse premiene. Kjæresten som vandret der med meg var ikke så enig i det, for hun elsker å vinne ting. Loddvinneren fikk billetter til Vitensenteret og kino, heldiggrisene! Og da klokken slo 15:00 dukket stemmen opp igjen, for da var det nemlig tid for impro-teater i andre etasje. Det og flere ting ble sikkert gjennomført, men jeg var nødt å vandre videre rundt den tiden, og fikk derfor ikke med meg mer.

 

Det at skuespillerne hos Trøndelag Teater stiller opp med ideer og engasjement for dette arrangementet, og at Trøndelag Teater er villig til å låne bort foajeen sin, det sier litt om kvaliteten på huset. De ansatte er fantastiske, og jeg er så glad for å få ta del i slike arrangementer. Jeg håper det dukker opp flere slike opplegg, for dette var kjempegøy!